En lidt sundere men stadig lige overdådig rabarberkage

Foto: Line Thit Klein

Foto: Line Thit Klein

Jeg lavede denne skønhed af en rabarberkage til Alt for Damerne her i foråret. Som det så ofte sker når noget smager RIGTIG godt, så fik jeg jeg lyst til at arbejde videre med kagen og lavede derfor en lidt sundere version.

Jeg har lavet en kage uden sukker og mel og med masser af sunde, skønne ting i i stedet. Den blev prøvespist af 6 af mine veninder til en fødselsdag i sidste uge, og de vendte tommelen opad. Så nu kommer den også her på bloggen.

Mandelkage med kokos og rabarberskum – lidt sundere

Kage til 8-10 personer

Kokosmakron

4 æggehvider

150 g honning

100 g mandler, blendede eller finthakkede

100 g kokosmel

50 g smør

Mandelbund:

250 g blødt smør

175 g honning

100 g kokosmel

100 g mandler

4 æggeblommer

3 tsk. bagepulver

50 g kartoffelmel

Rabarberskum:

2 dl fløde

2 dl creme fraiche 38%

2 dl bagt rabarberkompot* (se opskrift nedenfor)

Evt. lidt ahornsirup

Sæt ovnen på 180 grader. Smør en springform.

Kokosmakron: Rør alle ingredienser sammen i en tykbundet gryde og lad dem smelte sammen over svag varme. Rør undervejs. Tag gryden af varmen og rør fortsat engang imellem. Lad makrondejen stå og trække frem til den skal bages, så bliver den sej og saftig.

Mandelbund: Rør smør og honning sammen med en ske. Rør så æggeblommerne i. Blend mandler og kokos til mel. Vend mandel/kokosmel, bagepulver og kartoffelmel i dejen.

Hæld mandeldejen op i den smurte springform og bag den nederst i ovnen i 30 min. (dæk den evt. til undervejs hvis den bliver for mørk). Tag kagen ud af ovnen og spred kokosmakronmassen over. Sæt den i ovnen i yderligere ca. 15 min. til kokosmakronen er sprød og let gylden.

Rabarberskum: Pisk fløde og creme fraiche til en blød skum og vend rabarberkompotten heri. Smag til med ahornsirup men husk at skummet skal give et friskt modspil til den søde mandelkage. Spred rabarberskummet på toppen af kagen.

*Bagt rabarberkompot
Jeg skrev for nylig at jeg ønskede mig at lave en endnu sundere version af min rabarberkompot. Jeg har nu prøvet at erstatte halvdelen af ahornsiruppen med rosiner og det virkede fint.
Advertisements

4 thoughts on “En lidt sundere men stadig lige overdådig rabarberkage

  1. Altså, nu skriver du uden sukker, men både honning og sirup, er jo ret beset også sukker, bare i en lidt anden form; der sker dog næsten de samme processer, når det kommer i kroppen, som ved indtagelse af bordsukker. Men din pointe var måske blot, at det er lavet uden netop bordsukker 🙂 Opskriften ser i hvert fald lækker ud. Jeg håber alt er vel hos familien Mølgaard ellers. Mvh Morten.

  2. Hej Morten, tak for præciseringen. Ja jeg prøver altid at finde det mest naturlige produkt og vil hellere bruge ahornsirup og honning i stedet for stærkt forarbejdede varer, som nu fx bordsukker. Også fordi de indeholder langt flere mineraler og vitaminer end alm. sukker. Vi har det godt alle sammen, tak 🙂

  3. Hej Mette
    Din opskrift skal prøves ved min kommende fødselsdag og jeg har lige et par spørgsmål dertil:
    – Skal æggeblommerne (til mandelbunden) og æggehvider (til kokosmakronsmassen) ikke piskes inden de blandes med resten af ingredienserne?
    – Når du pisker fløde og creme fraiche til skum, putter du så fløden og creme fraiche i samtidig og så pisker, eller pisker du det hver for sig ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s