Syltede bolsjebeder

Foto: Line Thit Klein

Foto: Line Thit Klein

Min gode ven Søren Wiuff kom på besøg i går og efterlod en kæmpe sæk grøntsager. Nogle af de smukkeste jeg har set i lang tid – se dem selv på Instagram. Men med en supertravl foto-uge i vente ved jeg bare desværre, jeg ikke får dem spist alle sammen. ØV!!

Derfor har jeg syltet rødbederne for i det mindste at få dem brugt mens de stadig er helt friske fra Lammefjordens muld.

Her er opskriften, som blev bragt i Alt for Damerne til jul sidste år:

Stribede rødbeder syltet med hvid ribssaft

At bruge stribede rødbeder og hvid ribssaft giver en helt speciel visuel effekt. Men man kan sagtens bruge den samme fremgangsmåde til røde rødbeder og sylte dem i farvet saft, hvis det er det, man kan få fat på.

2 kg stribede rødbeder

1 spsk. salt

 

Lage

5 dl æblecidereddike

4 dl lys lagereddike

6 dl hvid ribssaft (eller rød ribssaft)

2 spsk salt

6 sorte peberkorn

5 cm peberrod i skiver

Vodka til at skylle glassene i

Skrub rødbederne fri for jord, og sæt dem over i en gryde med vand og salt. Kog rødbederne i 30-45 min., indtil de lige nøjagtig er møre, men ikke udkogte.

Smut skrællen af de kogte rødbeder under den kolde hane. Skær hver rødbede i 2-4 stykker. Kom rødbedestykkerne i et sylteglas.

Kom alle ingredienser til lagen, undtagen peberroden, i en gryde, og kog op. Tag så lagen af varmen og tilsæt peberroden i skiver.

Hæld den varme syltelage over rødbederne og stil dem på køl i skoldede sylteglas skyllet med lidt vodka. Uåbnet kan rødbederne holde sig i hvert fald 6 måneder, men holdbarheden forringes hver gang glasset åbnes.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s